Κινηματογράφος

Work

Κινηματογράφος

Το 1999 η ALFA PRODUCTIONS είναι συμπαραγωγός μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,την ΕΡΤ3,
την UPSTATE MOVIES, COMET FILMS, στη μεγάλου μήκους ταινία «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ». Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Βεζυργιάννης. Πρωταγωνιστικοί ρόλοι: Αλέκος Συσσοβίτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος,
Νίκος Ψαρράς, Σάσα Καστούρα, Αγγελική Λεμονή, Γιάννης Κυριακίδης, Μαρία Μπελιβάνη.
Συμμετοχή στο 40ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 2004 η ALFA PRODUCTIONS είναι συμπαραγωγός μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, της ταινίας μυθοπλασίας με τίτλο «ΠΟΡΕΙΑ». Σενάριο-Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης. Πρωταγωνιστές: Κατερίνα Μουτσάτσου, Σταύρος Παρχαρίδης. Συμμετοχή στο 27ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κωνσταντινούπολης. Βραβεία: Κίνητρο – Διάκριση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Προτεινόμενη καλύτερη ελληνική ταινία από την Kodak στο φεστιβάλ Καννών.

Το 2006 η ALFA PRODUCTIONS συνεργάζεται με την τουρκική εταιρεία παραγωγής FILM–F, για την παραγωγή της ταινίας «ASK YOUR HEART» (H ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ) . Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τούρκος σκηνοθέτης Yusuf Kurcenli.

Το 2015 η ALFA PRODUCTIONS αναλαμβάνει το μοντάζ της ταινίας μυθοπλασίας «ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».
Μοντάζ: Δημήτρης Αγιανίδης. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης.

Το 2021 η ALFA PRODUCTIONS αναλαμβάνει από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου το σχεδιασμό δημιουργίας της ταινίας «ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. ΤΟ ΨΑΡΙ...ΨΑΡΑΚΙ» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στέργιου Μήτα.